Sloní slza

 Luxusní mňamka 🤤
Pořádně jsem nestihla vyfotit, jak rychle byl pryč 😁

Na těsto:
🔸4 vejce
🔸35 g špaldové mouky
🔸30 g čokoládového proteinu
🔸15 g kakaa
🔸40 g erythritolu

Na krém:
🔸1 balení vanilkového pudingu
🔸250 ml mléka
🔸250 g tvarohu
🔸200 g ricotty
🔸30 g vanilkového proteinu
🔸30 g erythritolu
🔸70 g vlašských ořechů

Navíc:
🔸2 banány
🔸100 g hořké čokolády
🔸1 lžíce kokosového oleje

Postup:
🔹Troubu předehřejeme na 160°C.
🔹Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na tuhý sníh.
🔹Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. Postupně přidáme taky prosetou mouku, kakao a proteinový prášek. Nakonec opatrně a po částech přimícháme sníh z bílků.
🔹Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě.
🔹Po upečení necháme těsto pár minut vychladnout.
🔹Potom ho položíme na nový kus pečicího papíru a přetočíme na druhou stranu. Čistou utěrku srolujeme a položíme na střed korpusu, který přes ni opatrně přehneme, aby vznikl tvar připomínající sloní slzu. V tomto tvaru necháme korpus úplně vychladnout.

🔹Mezi tím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu, ale použijeme jen 250 ml mléka, aby byl pořádně hustý. Po stažení z plotny do něj zamícháme proteinový prášek, sladidlo, tvaroh a riccotu. Nakonec přidáme taky najemno nasekané ořechy.
🔹Vychladlý korpus opatrně pootevřeme, aby se nezlomil. Potřeme ho polovinou krému. Doprostřed položíme banány, na které rozetřeme druhou polovinu krému.Těsto dobře přitlačíme, aby se spojil vrchní okraj se spodním.
🔹Čokoládu a kokosový olej spolu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Promícháme, aby vznikl jemný krém.
🔹Na kus pečicího papíru postavíme mřížku a na ni položíme dezert. Ten potom políváme připraveným krémem a rovnoměrně roztíráme. Pracujeme rychle, než čokoláda ztuhne.
🔹Hotový dezert dáme do lednice ideálně přes noc, aby hezky ztuhl a chutě se propojily.
Dobrou chuť ☀️♥️