Nebe v hubě

Na korpus
180 g špaldové mouky
20 g máku
30 g vanilkového proteinu
20 g práškového sladidla
1 balení kypřicího prášku
kůra z 1 citrónu
šťáva z 1 citrónu
3 vejce
100 ml mléka
15 g kokosového oleje
🔻
Na krém 1
1 balení vanilkového pudingu
250 ml mléka
200 g mražených malin
práškové sladidlo
🔻
Na krém 2
600 g tvarohu
30 g vanilkového proteinu
práškové sladidlo
🔻
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Nejdříve smícháme suché ingredience – mouku, mák, protein, erythritol, kypřicí prášek a kůru z citrónu. K suchým igrediencím přidáme vejce, mléko, roztopený kokosový olej a citrónovou šťávu.

Vše společně důkladně promícháme a vytvoříme těsto. To přelijeme do dortové formy na dně vyložené pečicím papírem a po stranách potřené kokosovým olejem.
Pečeme asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Mezi tím si postupně připravíme oba krémy. Pudink uvaříme v 250 ml mléka. Před koncem vaření do něj vmícháme předem rozmražené maliny. Stáhneme z plotny a přimícháme protein a sladidlo. Necháme vychladnout.

Pro přípravu tvarohového krému jednoduše smícháme všechny potřebné ingredience. Hotový krém dáme chladit do lednice.

Jakmile korpus vychladne, podélně jej přepůlíme. Spodní polovinu vložíme zpět do dortové formy a potřeme nejdříve pudinkovým a následně tvarohovým krémem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a celý postup opakujeme.
@aktinrecepty